Omgeving

Wandelen en fietsen in Drenthe

Om te genieten van de rust en ruimte biedt de omgeving volop mogelijkheden. Of u nu te voet of met de fiets  gaat, er is altijd mooie natuur om de hoek. En wilt u wat reuring, dan kan dat ook.

U kunt op het landgoed wandelen over de paden en genieten van de mooie doorkijkjes. Zo stapt u vanuit de recreatiewoning al direct langs de fruitbomen en komt u langs de dorpsmoestuin en via het aangeplante bos kunt u over de landerijen kijken. Als u veel geduld hebt kunt u er ’s avonds dassen zien scharrelen.

Fietsen in Drenthe

Museum dorp Orvelte

Op de fiets zijn  er nog meer mogelijkheden. Richting noordwesten ligt het Scharreveld dit is 6 km. vanaf  uw verblijf. Het museum dorp Orvelte is op 8 km ook omgeven met wandelpaden en een oud natuurlandschap. Gaat u richting het oosten dan is daar het Geeserbos met het Geeserstroompje en madelanden. Hier zijn ook de mooie esdorpjes zoals Gees en Oosterhesselen en oud Aalden te bezoeken. Verkiest u een westelijke richting, dan bent u zo bij het Landgoed Vossenberg met o.a. velden waar in juni de orchideeën een paars tapijt vormen. Hier zijn ook hele mooie wandelroutes

Aalden

Wilt er weer even onder de mensen dan kunt u terecht op één van de terrasjes in het gezellige Westerbork  en de vele mooie omliggende esdorpjes. En wie Westerbork noemt, denkt natuurlijk direct aan het herinneringskamp Westerbork welke in Hooghalen ligt op een afstand van circa 5 km van Westerbork

Hooghalen Westerbork
Mantingerzand wandelen in Drenthe

Wandelen in het Mantingerzand

Wilt u verder wandelen dan kunt u doorlopen naar het dorp en dan beslissen of u door het Mantingerbos en – weiden wilt of verder naar het Mantingerzand met zijn zandverstuivingen en jeneverbessen. U kunt fikse wandelingen maken maar ook een besluiten een kleinere uitgezette route te kiezen.

Winter Orvelte Hooglanders

Wanneer u nog een stukje doorfietst komt u door het Terhorsterzand met een doorgang naar het Dwingelderveld met zijn uitgestrekte heide en met vele fietsroutes, wandel en ruiterpaden.

VAM-berg beklimmen

Wilt er even flink tegenaan dan kunt u de 48 meter hoge Col du Vam beklimmen. Diverse goed opgezette klim, afdalingen en mountainbikeroutes. Ook zijn er wandelpaden en ruiterroutes. Het is een grote speeltuin voor amateur en prof wielrenners

Col du Vam Beklimming Vam-berg

Winkelen in Emmen of Assen

Voor een winkeluitje raden we Emmen of Assen aan. Op 50 autominuten van Mantinge ligt de bruisende studentenstad Groningen waar altijd wat te doen is.

We nodigen je uit om zelf de omgeving te beleven. Bekijk de beschikbaarheid bij de Kaampies en vraag meteen een reservering aan.

Scroll naar boven